Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τσιγαράκι;;;





Ααχ, τσιγάρο...


Μια από τις τελευταίες απολαύσεις που μας έχουν μείνει...






Ως άτομο που καπνίζει από τα 14 και που λατρεύει το κάπνισμα, θεώρησα ότι επιβάλλεται να γράψω για το τσιγάρο κάτι πριν πεθάνω από καρκίνο του πνεύμονα...
Θα ξεκινήσω με πράγματα που μου αρέσουν ή βρίσκω πρακτικά:

1. Μου αρέσει το τσιγάρο! Ναι, κυρίες και κύριοι, δεν το κάνω ούτε από κόμπλεξ, ούτε για να αισθανθώ μέρος μιας ομάδας, ούτε για να το παίξω αντικομφορμίστρια. Απλώς γουστάρω τη γεύση του! Όπως εσένα σου αρέσει το γιουβέτσι και σένα η μπύρα, εμένα μου αρέσει η γεύση του τσιγάρου!


2. Είναι ο σπουδαιότερος τρόπος να απασχολείς τα χέρια σου. Πάντα είχα τη μανία και την ανάγκη να κάνω κάτι με τα χέρια μου (απλά δε γίνεται να τα αφήσω ακίνητα) και το τσιγάρο με καλύπτει απόλυτα!


3. Μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία. Παράδειγμα: παίζει ένα τραγούδι και μουρμουράω τους στίχους. Ξαφνικά ανακαλύπτω ότι έχω ξεχάσει τι λέει μετά. Βάζω το τσιγάρο στο στόμα και κάνω ότι είχα σκοπό να τραβήξω μια τζούρα και ξαφνικά "α! δεν μπορώ να συνεχίσω... δεν είναι ότι δεν ξέρω τους στίχους, απλά... ξέρεις... μια τζούρα ήθελα", ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο προσπαθώ να δείξω! Χεχε!


4. Μπορεί να χρησιμεύσει ως αφορμή. Παράδειγμα: Γυναίκα συναντά όμορφο αγοράκι που καπνίζει και δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει συζήτηση. Είναι τόσο απλό! "Μήπως έχεις φωτιά?" και όλα δρομολογούνται!


5. Έχουμε μειώσει τα πάντα λόγω κρίσης. Αντί για κανένα μαγαζί πλέον αράζουμε σε πλατείες, σε παγκάκια, σκαλάκια, οπουδήποτε έξω και free. Αντί για 5 ποτά πίνουμε 1 γιατί οι κλέφτες μαγαζάτορες έχουν ανεβάσει την τιμή 1 δαχτύλου ποσότητας ποτού (το υπόλοιπο είναι παγάκια) μόλις 2 με 3 ευρώ λιγότερο από ολόκληρο το μπουκάλι. Γνωστοί μου έχουν κόψει πια τις βόλτες σε στριπτιζάδικα (και τα συναφή) για οικονομικούς λόγους. Ε, να κόψουμε και το τσιγάρο; Του πούστη!

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν..
.


1. Το τσιγάρο είναι ένα τόσο δα πταισματάκι! Άλλοι κλέβουν, δολοφονούν, βιάζουν, διακινούν πρέζα και τα ρέστα και ξαφνικά το τσιγάρο είναι αυτό που πείραξε την κυβέρνηση και πλάκωσε στα πρόστιμα! Μπορεί να είσαι ενάρετος σε όλα τα άλλα στοιχεία της ζωής σου (δε μιλάω για μένα, ε!) και κατά τα άλλα αν καπνίζεις χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι!

2. Δε μου αρέσουν οι τιμές στις οποίες έχουν φτάσει τα τσιγάρα. Χαίρομαι που τα 25άρια Pall Mall κάνουν 3.20, σε σχέση με άλλες μάρκες που τα 20άρια τους κοστίζουν κατά μέσο όρο 3.80. Το πρόβλημα είναι ότι και πάλι, είναι πανάκριβα, για να μη θυμάμαι καν ότι θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές! Είναι εξωφρενικό!


3. Απεχθάνομαι τους τραγικούς τρακαδόρους. Οκ, μπορώ να σου δώσω ένα επειδή ξέμεινες, ή βαριέσαι να στρίψεις ή βαριέσαι να σηκώσεις τον κώλο σου και να πας στο περίπτερο (που είναι 15 μέτρα μακριά). Αλλά θα μου σπάσεις να νεύρα αν μου φας μισό πακέτο, παλιοζήτουλα! Α, μην ξεχάσω και μια περίπτωση που με είχε βρει ένας και μου ζητούσε συνέχεια τσιγάρα (για εβδομάδες, μήνες), και μια φορά που ΔΕΝ του έδωσα στράβωσε κιόλας, και σαν να μην έφτανε αυτό, έβγαλε τα δικά του τσιγάρα (που έκρυβε) και κάπνιζε ο παλιοτσίπης!

4. Σιχαίνομαι τα Marlboro! Δεν ξέρω γιατί τα παίρνουν όλοι, γιατί όλα τα περίπτερα έχουν όλα τα πακέτα τους και μάλιστα σε απόθεμα που δε θα ξεμείνουν ούτε και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, γιατί έχουν κάνει όνομα, γιατί έχουν κάνει ντόρο! Σάπια είναι! Ούτε καν οι διαφημίσεις δεν είναι ωραίες πλέον (όχι σαν τις ευφάνταστες διαφημίσεις των Camel)!


Anyway, τόση ώρα κάθομαι και γράφω για το τσιγάρο, ώρα να ανάψω ένα επιτέλους!



Ά! Και για να μην ξεχνιόμαστε...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!

2 σχόλια:

  1. iparxo k ego pou eimai megali antipathoukla k megas antikapnistis k episis igeihs kai xaroumenos pou de gamaw emena k tous guro mou despoinis!katalaveS!!???Xaxaxax


    george....(u know whO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'fcourse I know who!!!
    Πώς μπορώ άλλωστε να μην καταλάβω ότι μιλάμε για το άτομο που με αγριοκοιτάει όταν πετάω κάτω γόπες;;; Χαχαχαχα! Ε, ναι, λοιπόν, σε αγαπάμε παρόλα αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή