Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Δεν Καταλαβαίνω Εσάς που Πάτε και Λέτε σε Υπέρβαρα Άτομα να Αδυνατίσουν

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω εσάς που πάτε και λέτε σε υπέρβαρα άτομα να αδυνατίσουν...

Νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να χάσει κανείς κιλά; Όλοι ξέρουμε κάποιον που αδυνάτισε. Κι εγώ ξέρω άτομα. Και έχουν γυρίσει ακόμα και τέτοια άτομα και μου είπαν να αδυνατίσω και σε κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι αν εκείνοι χαίρονταν όταν κάποιος τους έλεγε να αδυνατίσουν! Αλλά και εκείνοι που ήταν υπέρβαροι και αδυνάτισαν νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν όλοι. Ίσως. Αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο ούτε ζουν όλοι με τους ίδιους παράγοντες και τις ίδιες παραμέτρους και συνθήκες. Ψυχολογικές συνθήκες, καταστάσεις υγείας (πχ προβλήματα με θυρεοειδή) ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ, για παράδειγμα, πάσχω από ψυχαναγκαστική και συναισθηματική υπερφαγία. Αυτό, πολύ απλουστευμένα, σημαίνει ότι δεν μπορώ να ελέγξω τι τρώω. Αυτό, όμως, κάποιος που δεν το έχει δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ακριβώς, και είναι πολύ εύκολο να πει "έλα, μωρέ, στο μυαλό σου είναι", "τόσοι και τόσοι το κατάφεραν, γιατί όχι κι εσύ;", "σιγά, απλά το τσιμπολόγημα να κόψεις..." - Εμ, δεν είναι τόσο απλό! Δεν καταλαβαίνετε, λέμε!!! Από τη στιγμή που δεν ξέρετε τι ακριβώς παίζει και δεν το έχετε ζήσει με τον τρόπο που το ζω εγώ και χιλιάδες άλλοι, δεν μπορείτε να παρουσιάζετε τα πράγματα έτσι, γιατί δεν είναι έτσι! Ξέρω πολλοί από εσάς τι σκέφτεστε. "Πφφφ, δικαιολογίες είναι αυτά" - τουλάχιστον το 80% από εσάς θα το σκεφτεί αυτό. Ε, λοιπόν, βουλώστε το. Δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το εκμηδενίζετε έτσι. Και στην τελική, αν ήταν όλα τόσο απλά που επειδή κάποιος κατάφερε κάτι, μπορεί να το καταφέρει και ο καθένας με τον ίδιο τρόπο, τότε θα ήμασταν όλοι αδύνατοι, επιτυχημένοι, εκατομμυριούχοι και με τους υπέρτατους γκόμενους / γκόμενες!

Και για να μην ξεχνάμε και το βασικό: Από πού και ως πού θα πεις εσύ, ένας απλός ανθρωπάκος με τα προβλήματά του, τα κόμπλεξ του, τα κολλήματά του, σε έναν άλλον τι να κάνει με τη ζωή του και με το σώμα του; Με ποιό δικαίωμα έρχεστε και μου λέτε να αδυνατίσω; Εγώ σας είπα ποτέ ποιόν να παντρευτείτε ή τί να σπουδάσετε; Σας είπα ποτέ εγώ να χτυπήσετε ένα τατού, να ψηφίσετε συγκεκριμένο κόμμα, να ακούτε συγκεκριμένη μουσική ή να ντύνεστε με συγκεκριμένο τρόπο; Εσείς γιατί έρχεστε και μου λέτε να αδυνατίσω; Από πού και ως πού; Είναι απίστευτη αυτή η λογική σας, δηλαδή! Ακόμα δεν μπορώ να την κατανοήσω, κι ας είναι κάτι που συναντάω τόσα χρόνια! Νομίζετε ότι είναι πράξη "καλοσύνης"; Σε φάση "σ'αγαπάω, μωρέ, για το καλό σου στο λέω να αδυνατίσεις". Εμ δεν είναι! Όταν πηγαίνετε και προσπαθείτε να πείσετε τον άλλον να κάνει κάτι τέτοιο, δεν το κάνετε από "καλοσύνη". Αρχίδια καλοσύνη είναι αυτή. Το κάνετε γιατί ενοχλεί εσάς. Το γιατί δεν το ξέρω. Ίσως σας ενοχλεί το διαφορετικό. Ίσως το θεωρείτε άσχημο. Ίσως και αηδιαστικό. Δε με νοιάζει, είναι δικό σας θέμα. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι παίρνετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και το κολλάτε σε κάποιον που - μαντέψτε! - έχει ήδη τα δικά του προβλήματα! Νομίζετε ότι ένα υπέρβαρο άτομο δεν αντιμετωπίζει καθημερινά διαφόρων ειδών προβλήματα; Όσοι δεν έχετε υπάρξει ποτέ υπέρβαροι καταλαβαίνετε ότι δεν έχετε ιδέα για το τι περνάει ένας υπέρβαρος άνθρωπος κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή; Το βρίσκετε σοφό και έξυπνο να πάτε και να τον κάνετε να αισθανθεί χειρότερα; Να του βάλετε κι άλλα προβλήματα στο μυαλό; Ειλικρινά, το θεωρείτε "καλό"; Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Αφήστε που αυτό δημιουργεί αυτόματα μια σύγκριση ανάμεσα σε σας και το υπέρβαρο άτομο! Είναι σαν να λέτε "το κανονικό είναι έτσι, εσύ κοίτα πώς είσαι"... Φυσικά, υπάρχουν τα άτομα που το γουστάρουν το βάρος και αισθάνονται πιο όμορφα με παραπάνω κιλά! Δικαίωμά τους! Γιατί να πάει κάποιος και να τους το γαμήσει; Γιατί ναι, τους το γαμάει, μαλακισμένα επιχειρήματα υπάρχουν πάρα πολλά! Αλλά βέβαια, τελικά μόνο την ομορφιά λογαριάζετε... Πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση "έχεις όμορφο προσωπάκι, αν έχανες και μερικά κιλά θα μπορούσες να το αναδείξεις και να γίνεις ακόμα πιο όμορφη"... Καλά, να ρωτήσω κάτι; Το μόνο που βλέπετε είναι τα κιλά; Το μόνο που βλέπετε είναι η ομορφιά; Αν ναι, σας εύχομαι από καρδιάς να γνωρίσετε πανέμορφα σκατόψυχα άτομα μήπως και αναθεωρήσετε. Καλό θα σας κάνει.

Και μια σημείωση: ΌΛΟΙ ξέρουμε ότι τα παραπάνω κιλά καταστρέφουν την υγεία, δεν είστε οι πρώτοι που το σκεφτήκατε και δεν κάνατε κάποια τρελή ανακάλυψη, είναι κοινή γνώση, είναι δεδομένο, και τα παιδιά το ξέρουν αυτό! Οπότε είναι εντελώς άχρηστο να πάτε και να πείτε σε κάποιον ότι τα κιλά του θα του προκαλέσουν προβλήματα υγείας και ότι αν αδυνατίσει θα αισθάνεται καλύτερα!

Άντε, γιατί τέσσερα διαφορετικά άτομα σε μια εβδομάδα ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου